Witamy na naszej stronie! Jesteś naszym klientem? Zaloguj się Jesli nie jesteś to Zarejestruj się
Strona główna » Regulamin

Regulamin

Regulamin sklepu internetowego www.zamarlik-jubiler.pl


I. Informacje wstępne

1. Sklep internetowy, działający pod adresem www.zamarlik-jubiler.pl prowadzony jest przez Firma Złotnicza Tadeusz Zamarlik, 43-300 Bielsko-Biała, ul. Mickiewicza 43,NIP: 547-028-27-48, REGON oraz Firma Złotnicza "Eligiusz" Danuta Zamarlik, 43-300 Bielsko-Biała, ul. 11 Listopada 63, NIP: 547-028-27-31, REGON.
2. Regulamin określa zasady i warunki korzystania ze Sklepu oraz dokonywania zakupów przez Klientów. Treść Regulaminu jest udostępniana Klientowi nieodpłatnie za pośrednictwem Strony Internetowej.
3. Nazwy producentów i marki fabryczne należą do ich właścicieli i prezentowane są na stronach sklepu wyłącznie w celach informacyjnych.
4. Umowa może zostać zawarta tylko w języku polskim.
5. Z serwisu, w zakresie zawierania umów sprzedaży, może korzystać każda osoba fizyczna mająca pełną zdolność do czynności prawnych lub firma, która dokona zalogowania się do korzystania z serwisu.
6. Regulamin stosuje się wyłącznie do konsumentów, w rozumieniu obowiązujących przepisów.
7. Wszelkie promocje obejmujące serwis nie łączą się z żadnymi innymi promocjami stosowanymi przez Firmę Złotniczę Tadeusz Zamarlik oraz Firmę Złotniczą "Eligiusz". Klient może skorzystać tylko z jednej promocji, chyba, że regulamin promocji wyraźnie przewiduje możliwość łącznego korzystania z kilku promocji. Przez promocję rozumie się każde korzystniejsze od standardowych w Firmie Złotniczej Tadeusz Zamarlik oraz Firmie Złotniczej "Eligiusz"warunki sprzedaży.
8. Towary (wyroby jubilerskie) mają specyficzne właściwości, które należy uwzględniać dokonując zakupu, zapoznając się z opisem produktu:
a. Każdy z towarów jest niepowtarzalny i minimalnie odróżnia się od innych egzemplarzy, co dotyczy również poszczególnych elementów towarów (kamieni szlachetnych) oraz ich wymiarów,
b. Towary są w przeważającej mierze niewielkich rozmiarów, a ich wizerunki prezentowane w serwisie mają charakter informacyjny (nie oddają ich rzeczywistej wielkości),
c. Różnice w wyglądzie towarów wynikające z ustawień sprzętu komputerowego klienta (np. kolor towaru, proporcje towaru, itp.) nie stanowią podstawy do reklamacji zakupionego towaru.
9. Wszelkich informacji na temat serwisu oraz załatwiania spraw związanych z serwisem można uzyskać: telefon +48 691 865 499 oraz e-mail damian@zamarlik-jubiler.pl.

 

II. Składanie i realizacja zamówień

1. Sklep internetowy prowadzi sprzedaż towarów za pośrednictwem sieci Internet.
2. Zamówienia są przyjmowane na stronie ww.zamarlik-jubiler.pl, w wyjątkowych przypadkach telefonicznie  pod nr tel. +48 691 865 499 lub e-mailem na adres:
damian@zamarlik-jubiler.pl.
3. Oferta sklepu nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego i jest zaproszeniem do składania ofert.
4. Po złożeniu zamówienia za pośrednictwem sieci Internet Konsument dostaje e-mailem informację o jego przyjęciu. Realizacja zamówienia rozpoczyna się:
a. W przypadku zamówień płatnych przy odbiorze w momencie potwierdzenia zamówienia przez sklep.
b. W przypadku zamówień płatnych przelewem - w następnym dniu roboczym od zaksięgowania na rachunku zaliczki, lub zapłaty dotyczącej zamówienia (w wyjątkowych przypadkach po przesłaniu czytelnego potwierdzenia wpłaty e-mailem na adres: damian@zamarlik-jubiler.pl).
c. W przypadku zamówień płatnych poprzez system płatności elektronicznych - w następnym dniu roboczym od momentu potwierdzenia dokonania płatności przez system transakcyjny.
Podstawowym warunkiem realizacji zamówienia jest prawidłowe wypełnienie formularza adresowego zamówienia i automatyczne przesłanie go do nas.
5. Sklep zastrzega sobie prawo odmowy realizacji zamówień wzbudzających wątpliwości, tzn. takich, w których podane są niepełne dane konieczne do prawidłowej realizacji zamówienia, lub w których jest brak możliwości kontaktu z osobą zamawiającą.
6. Konsument może wprowadzać w zamówieniu zmiany do momentu rozpoczęcia jego realizacji.
7. Konsument może anulować złożone zamówienie (z poniżej wyszczególnionymi wyjątkami) w dowolnym momencie telefonicznie tel. +48 691 865 499 lub e-mailem na adres: damian@zamarlik-jubiler.pl.
8. Nie ma możliwości anulowania zamówienia wyrobów, przy których zaznaczone jest, iż są wykonywane na indywidualne zamówienie, w których dokonano na życzenie Konsumenta zmian (opisanych w dziale V pkt. 2 tego regulaminu), a które są już w zaawansowanym etapie produkcji.
9. Przy każdym towarze w sklepie podany jest czas jego wykonania. Jest to czas od rozpoczęcia realizacji zamówienia (wykonania biżuterii) do chwili wysłania zamówionych towarów ze sklepu, przy czym uwzględniane są tu tylko dni robocze (bez sobót, niedziel, oraz świąt).
10.Zamówienie na towary o różnym czasie wykonania wysyłane jest po skompletowaniu całości zamówienia, tzn. po upływie czasu najdłuższego z podanych w złożonym zamówieniu. Czas realizacji przesyłki to czas wykonania produktu, skompletowania zamówienia oraz czas dostawy
11.Do zamówienia doliczone zostają koszty przesyłki, które są dodawane w koszyku.
12. Do każdego zamówienia wystawiany jest paragon fiskalny lub na życzenie klienta faktura VAT. Paragon fiskalny lub faktura VAT wystawiane są w chwili, gdy wszystkie zamówione przez Konsumenta towary są skompletowane i gotowe do wysyłki. Do zamówień wysyłanych "za pobraniem" zamiast faktury VAT może zostać wystawiona faktura pro-forma. Po otrzymaniu zapłaty, na jej podstawie wystawiamy fakturę VAT, która jest dosyłana pocztą.

 

III. Płatności

1. Wszystkie ceny podawane są w złotych polskich i zawierają podatek VAT. Cena podana przy każdym towarze jest wiążąca od chwili złożenia przez Konsumenta zamówienia (i jego potwierdzenia),
i nie ulega zmianie nawet w przypadku wzrostu cen wyrobów w serwisie (za wyjątkiem cen zawierających ewidentne błędy edytorskie).
2. Konsument może wybrać następujące formy płatności:
a. Płatność gotówką przy odbiorze,
b. Zaliczka płatna z góry przelewem + pozostała część przy odbiorze: należność pobiera kurier,
c. Przelewem bankowym na konto sklepu przed wysłaniem zamówienia,
e. system płatności on-line przelewy24,
W przypadku płatności on-line należność pobierana jest po zaksięgowaniu przelewu elektronicznego.
3. Przesyłki zagraniczne muszą być opłacone w całości przed ich nadaniem.

 

IV. Dostawa towaru

1. Dostawa towaru odbywa się w wybrany przez Konsumenta (z dostępnych w sklepie) sposób, który zostaje zapisany w zamówieniu.
2. Zamówiony towar można odebrać osobiście w siedzibie firmy przy ul. Mickiewicza 43 w Bielsku-Białej lub 11 Listopada 63 w Bielsku-Białej.
3. Zamówienia dostarczamy za pomocą
a. Poczty Polskiej
b. Firmy UPS - przesyłka kurierska standardowa.
Średni czas dostawy przesyłką kurierską wynoszą ok. 2 dni robocze.
4. Przesyłki kurierskie wysyłane przez nasz Sklep są ubezpieczone.
5. Prosimy przy odbiorze towaru o zwrócenie uwagi na opakowanie. Jeżeli podczas odbioru towaru Konsument stwierdzi naruszenie taśm, uszkodzenie paczki lub uszkodzenie towaru prosimy o odmówienie przyjęcia przesyłki oraz powiadomienie sklepu.
6. Zalecamy Państwu otwarcie przesyłki przy Kurierze oraz sprawdzenie zawartości. W przypadku stwierdzenia, że towar jest niezgodny z zamówieniem, uszkodzony lub niekompletny prosimy o spisanie przy Kurierze protokołu szkody oraz zawiadomienie o tym fakcie sklepu. Brak spisania protokółu wyklucza reklamację i oznacza przyjęcie towaru przez klienta.

 

V. Reklamacje

1. Towary zakupione w naszym sklepie podlegają ochronie zgodnie z odpowiedzialnością sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową. Stwierdzoną niezgodność z umową można reklamować w ciągu 1 miesiąca od odbioru towaru.
2. Oprócz odpowiedzialności ustawowej, Firma Złotnicza Tadeusz Zamarlik oraz Firma Złotnicza "ELIGIUSZ" Danuta Zamarlik obejmują swoje wyroby roczną gwarancją.
3. Jeżeli po otrzymaniu towaru, lub w czasie jego użytkowania Konsument znajdzie w nim wady, powinien go przesłać lub dostarczyć w inny sposób do siedziby sklepu adres: Firma Złotnicza Tadeusz Zamarlik, 43-300 Bielsko-Biała, ul. Mickiewicza 43 lub Firma Złotnicza "ELIGIUSZ" Danuta Zamarlik, 43-300 Bielsko-Biała, ul. 11 Listopada 63 (w zależności, z której firmy otrzymał towar; informacja na paragonie lub fakturze).
4. Wszelkie reklamacje rozpatrywane są najpóźniej do 30 dni roboczych od otrzymania reklamowanego towaru.
5. Towar wadliwy zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy. Jeśli naprawa nie będzie możliwa, sklep zwróci Konsumentowi równowartość ceny produktu lub zaoferuje mu inne, dostępne w sklepie towary do wyboru.
6. Sklep nie przyjmuje żadnych przesyłek odsyłanych za pobraniem. W przypadku uznania reklamacji Klientowi zostaną zwrócone koszty przesyłki w obie strony.
7. Do odsyłanego towaru należy dołączyć paragon fiskalny lub fakturę (oraz inne dodatkowe dokumenty, jak np. certyfikat brylantu, metki z wagą i próbą złota lub srebra itp), które są dowodem zakupu.

 

VI. Zwroty

1. Zgodnie z Ustawą z 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny" Konsument może odstąpić odmowy zawartej na odległość bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki. O odstąpieniu należy poinformować sklep drogą elektroniczną. Rezygnując z zakupu Klient zobowiązany jest zwrócić towar niezwłocznie, nie później jednak niż w ciągu 14 dni od odstąpienia.
2. Sklep zwraca wpłacone pieniądze maksymalnie w ciągu 14 dni od dostarczenia towaru przez klienta na adres firmy na rachunek Konsumenta.
3. Zwracany towar nie może być używany, należy go zwrócić w stanie niezmienionym. Do towaru muszą być dołączone otrzymane certyfikaty lub inne, które wystawiła firma.
4. Koszt odesłania towaru nie podlega zwrotowi. Sklep gwarantuje zwrot kwoty towaru oraz wysyłki do klienta.
5. Prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje konsumentowi w wypadkach:
a. świadczenia usług rozpoczętych, za zgodą konsumenta, przed upływem terminu, októrych mowa w pkt. VI.1.
b. umów dotyczących świadczeń, za które cena lub wynagrodzenie zależy wyłącznie od ruchu cen na rynku finansowym,
c. świadczeń o właściwościach określonych przez konsumenta w złożonym przez niego zamówieniu lub ściśle związanych z jego osobą, jak np. grawer czy niestandardowe zamówienie, itp.
d. świadczeń, które z uwagi na ich charakter nie mogą zostać zwrócone lub których przedmiot ulega szybkiemu zepsuciu,
6. Zgodnie z ustawą zwrotowi nie podlegają wyroby, przy których zaznaczone jest, iż są wykonywane na zamówienie indywidualne oraz w których na życzenie Konsumenta dokonano:
a. Grawerunków
b. Zmian kamieni
c. Korekty rozmiaru
d. Nietypowych zestawień materiałów i ich kolorów.
7. Biżuteria z wprowadzonymi na życzenie Konsumenta zmianami, czy z grawerunkiem może podlegać zwrotowi wyłącznie po każdorazowym pisemnym potwierdzeniu takiej możliwości przez obsługę sklepu. W takim wypadku Konsument ponosi koszty doprowadzenia wyrobu do stanu sprzed wprowadzenia zmian.

 

VII. Ochrona danych osobowych Klientów

1. Administratorem zbioru Danych Osobowych jest Firma Złotnicza "Eligiusz" Danuta Zamarlik.
2. Wszelkie dane osobowe uzyskane w trakcie działalności sklepu są poufne. W żadnym wypadku ani w żadnej formie nie będą ujawniane innym osobom ani innym podmiotom zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych".
3. Każdy Klient ma prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.
4. Klient, który dokona zakupu z przekierowania Ceneo S.A. wyraża zgodę na przekazanie swojego adresu e-mail do Grupa Allegro Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu oraz na przetwarzanie przez sklep Firma Złotnicza Tadeusz Zamarlik, Firma Złotnicza "Eligiusz" oraz Grupa Allegro Sp. z o.o. swoich danych osobowych – w celu wypełnienia ankiety wraz z opinią o dokonanej transakcji w sklepie Firmy Złotniczej Tadeusz Zamarlik oraz Firmy Złotniczej "Eligiusz".


VIII. Promocje / oferta

Każda promocja trwa przez pewien czas lub do wyczerpania zapasów danego towaru, który określony jest w opisie produktu lub na banerze reklamowym w naszym serwisie internetowym lub sklepie stacjonarnym.
Oferta dotyczy tylko nowych produktów, chyba, że określono inaczej, np. dodatkowo na biżuterię komisową.
Promocje i rabaty nie sumują się.
Nie wszystkie promocje występujące w naszych sklepach zawarte są w serwisie internetowym. Najlepiej pytaj bezpośrednio sprzedawcę.

Promocja obrączek "Druga obrączka 50% taniej".
Dotyczy obrączek, których waga wynosi minimum 10 gram.
Np. obrączki ważą 10 gram, z czego męska 6 i damska 4.
Wtedy za męską płacimy normalnie, wg stawki za gram, a damska jest za połowę ceny. Przy obrączkach o wadze 10 gram, możecie Państwo zaoszczędzić ponad 400 zł.

Promocja "2 rzecz za 50%" dotyczy tylko biżuterii nowej, tzn. przy zakupie biżuterii macie Państwo możliwość zakupu drugiej rzeczy, również nowej, w tej samej lub niższej cenie co pierwsza, za 50% ceny.
Np. Jeżeli kupujecie łańcuszek złoty za 500 zł to drugą rzecz, która w cenie regularnej kosztuje 500zł lub mniej, kupujecie za 50% ceny z metki.

Oferta obowiązuje w czasie nieokreślonym lub do wyczerpania zapasów. Dokładnych informacji możecie Państwo nabyć drogą telefoniczną lub emailową, lub bezpośrednio w naszym salonie przy 3 Maja 9a, Bielsko-Biała.
Ceny zawierają podatek VAT. ZAMARLIK Jubiler zastrzega sobie prawo do zmiany cen bez uprzedniego informowania klienta oraz do błędów edytorskich.
Oferty nie są ofertą handlową w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

Bus i parking GRATIS! Oferta obowiązuje do odwołania. Opłatę za autobus, busa lub parking zwracamy klientom, którzy w sklepach Firmy Złotniczej "Eligiusz" Danuta Zamarlik (ul. 3 Maja 9a i 11 Listopada 63), dokonali zakupu lub naprawy biżuterii. Odliczenie kwoty za przejazd autobusem lub busem zalicza się tylko w jedną stronę, a za postój na parkingu tylko do godziny czasu od momentu wjazdu na parking. Najlepszym miejscem parkingowym jest Hotel President naprzeciwko naszego salony przy ul. 3 Maja 9a. Kolejną lokalizacją jest parking przy ul. Mickiewicza (okolice sądu).

 

IX. Wymagania techniczne

1. Sklep dokłada wszelkich starań, aby korzystanie ze stron sklepu możliwe było z dowolnej przeglądarki internetowej, z ogólnodostępnych komputerów oraz laptopów.
2. Do korzystania ze Sklepu Internetowego zalecamy system teleinformatyczny z przeglądarką internetową o minimalnych wymagań technicznych: Internet Explorer lub inne popularne przeglądarki internetowe np. Mozilla Firefox.

 

IX. Postanowienia końcowe

1. Użytkownika obowiązuje zakaz dostarczania treści o charakterze bezprawnym.
2. W sprawach nieuregulowanych w Regulaminie zastosowanie mają w szczególności przepisy Kodeksu cywilnego, Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.
3. W przypadku nie osiągnięcia rozwiązania satysfakcjonującego strony spór rozstrzyga sąd właściwy zgodnie z przepisami kodeksu postępowania cywilnego z dnia 17 listopada 1964 r. (Dz. U. Nr 43, poz. 296 ze zm.).
4. Ewentualne spory powstałe pomiędzy Sprzedawcą, a Klientem nie będącym jednocześnie konsumentem w rozumieniu art. 22[1] kodeksu cywilnego  z dnia 23 kwietnia 1964 r. (Dz. U. Nr 16, poz. 93 ze zm.) zostają poddane sądowi właściwemu ze względu na siedzibę sklepu.
5. Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany cen towarów znajdujących się w ofercie, wprowadzania nowych towarów do oferty sklepu internetowego, przeprowadzania i odwoływania akcji promocyjnych na stronach sklepu bądź wprowadzania w nich zmian. Powyższe zmiany nie mają wpływu na ceny towarów w zamówieniach złożonych przed datą wejścia w życie zmiany ceny, warunków akcji promocyjnych lub wyprzedaży.
6. Zapraszamy do korzystania ze stron Pomocy, gdzie przedstawiliśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane przez klientów pytania.

Wyszukaj

Newsletter

Chcesz być na bieżąco informowany o nowosciach i promocjach?
Wpisz swój adres e-mail.

© 2012 zamarlik.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Poprawny dokument XHTML + CSS / Mapa strony

Tworzenie stron
Xann Internet Solutions

Badanie ruchu na stronie obsługują
Statystyki stron XannStat.com

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności